CryptoLand
Cryptocurrency market cap 100 miljard USD

Cryptocurrency markt $ 100 miljard waard

Het is zelden rustig in de cryptocurrency wereld, maar sinds maart zijn er interessante trends gaande. Enkele weken geleden schreven wij over de Bitcoin die de $ 2,000 bereikte en gister werd de Bitcoin in Azie verhandeld voor $ 3,000. Niet alleen de Bitcoin doet het goed: de hele cryptocurrency markt groeit.

Cryptocurrency market cap $ 100 miljard waard

Je leest het goed: de gehele cryptocurrency markt is $ 100,000,000,000 waard. De Cryptocurrency Market Cap bereken je met de volgende formule:

Cryptocurrency Market Cap = (Totale aantal munten) x (Waarde per munt)

De groei van de cryptocurrency markt wordt door sommige analisten als ongezond verklaard, vanwege de exponentiële vorm van de grafiek. De markt zou een bubbel zijn die gaat knappen, terwijl andere analisten denken dat de Bitcoin pas nieuwe weerstand ontmoet rond de $ 3,300.

Opvallend is het aandeel van de Bitcoin in de totale Market Cap. De Bitcoin besloeg voorheen een groot deel van de Market Cap (+ 75%), maar heeft op dit moment minder dan 50% in handen en schommelt rond de 46%. Altcoins, alternatieve cryptocurrencies, zijn dus sterk aan het stijgen.

Kortom: een interessante tijd voor de gehele cryptocurrency wereld, waarbij de focus lijkt de verschuiven van Bitcoin naar Altcoin, ook al blijft de Bitcoin onverminderd doorgroeien. Wij zijn benieuwd naar wat de komende weken voor ons in petto hebben!

Plaats reactie

Blijf op de hoogte